Hoe het begon

Hét Kerstdiner is oorspronkelijk ontstaan uit een initiatief van Ludan Schmid in samenwerking met een aantal leden van Pact MVO Hengelo. De Stichting had en heeft als doel mensen die door lichamelijke, sociale of financiële redenen afgesloten dreigen te raken van de maatschappij toch kerst te kunnen laten vieren.

Sinds het eerste jaar verzorgde amateurkookclub ProefVerlof een volledig 5-gangen kerstdiner voor ca. 200 – 250 gasten, geheel kostenloos. De vele vrijwilligers zorgden voor het ontvangst van de gasten en het uitserveren van de gerechten. Het geheel werd omlijst met muziek en veel gezelligheid.

Kortom: Stichting Hét Kerstdiner is uitgegroeid tot een warm , sociaal en culinair initiatief dat elk jaar met veel liefde en inzet word georganiseerd voor mensen die het écht verdienen.

Sinds 2024 vormen 5 enthousiasme mensen, allen lid van Rotary Club Hengelo, het nieuwe bestuur van de Stichting.

Door de jaren heen

De details

Milestones na 13 jaar hét Kerstdiner!

Meer dan 150 sponsoren!
Meer dan 3.000 genietende eters!
We hebben 12.000 gerechten uitgeserveerd!
Jaarlijks meer dan 100 vrijwilligers!
IMG_0247

Bestuur

Na 12 jaar met passie het Kerstdiner te hebben georganiseerd is dit jaar het bestuur overgedragen aan een nieuw bestuur die met veel enthousiasme de organisatie heeft overgenomen. Jacky de Wolff – Hesselink (voorzitter) Jessica ter Hofte – Visser (secretaris) Arjan Haken (penningmeester) Ruud Wilbrink (algemeen bestuurslid) Peter Schiphorst (algemeen bestuurslid)

JPEG image 3

De koks

In de eerste jaren  was amateur kookclub ProefVerlof betrokken bij het Kerstdiner.

Dit jaar zullen koks onder leiding van SVH Meesterkok Jelle Wagenaar een geheel kosteloos, compleet 5-gangen menu voor de ca. 200 gasten verzorgen.

Jelle Wagenaar is al meer dan 48 jaar actief in de horeca, waarvan een groot deel als chef-kok. In 1993 verdiende hij de titel van S.V.H. Meester-kok. In 2002 startte hij zijn eigen zaak met restaurant het Seminar en volgde in 2012 Theehuis de Karmeliet beide in Zenderen.Restaurant het Seminar dat sinds 2005 een BIB Gourmand onderscheiding heeft en in 2021 de Groene Michelin Ster kreeg.

Naast het runnen van zijn restaurants geeft hij al meer dan twintig jaar kookworkshops en begeleidt hij kookclubs en verzorgt hij privé-diners. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland, zoals in Schotland en Frankrijk (in de Dordogne en de Lot).

Sponsoren

Een greep uit onze trouwe sponsoren

Word ook sponsor!